Dirigent - Zanggroep In Between

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

DirigentWim Hamans

Wim studeerde gitaar aan het Maastrichts conservatorium. Hoewel hij daar klassiek gitaar en klarinet studeerde hield hij zich veelal met “lichte” muziek bezig. Nog voor het einde van zijn studie kreeg hij een baan in het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht alwaar hij zijn “lichte” muziek kwaliteiten ruimschoots kon gebruiken.

Verder speelt Wim als freelance musicus bij diverse ensembles en orkesten waaronder het LSO, Symphonic Impulse, Klezmer specialist Marcel Salomon etc.

Gitarist in diverse combo’s als begeleider van allerlei bekende artiesten waaronder Benny Neyman, Albert West, Lee Towers, Trijntje Oosterhuis etc.

Als vaste gitarist van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht heeft hij inmiddels al gewerkt met een niet bij te houden lijst artiesten waaronder:

Toots Tielemans, Jan Akkerman, Bert Heerink, Boris, Maud, Lee Towers, Sandra Reemer, Replay, Mini & Maxi, Lange Frans en baas B. Tony Neef, Johnny Logan, Liesbeth List, Lee Towers, Anita Meijer, Joke Bruys, Ellen ten Damme.....

Nog voor zijn conservatoriumtijd was hij al bezig met het schrijven van muziek. Als koordirigent van een jongerenkoor met een begeleidingscombo legde hij al gauw zijn stempel op het repertoire. Modern repertoire was niet te krijgen toen en dus schreef Wim het zelf. De eerste paar stukjes natuurlijk met vallen en opstaan, maar al gauw bleek dat hij dat wel in zijn vingers had. Dat bleek ook voor het koor een geweldige uitdaging te zijn en er werden dan ook zeer uitdagende projecten gedaan.

Eenmaal op het conservatorium kwam Wim pas echt los……  vanaf die tijd schreef hij voor de meest uiteenlopende bezettingen en diverse projecten kwamen van zijn hand.

In de loop van de tijd schreef hij voor bigband , combo, jazzband, dixielandband, diverse blazersbezettingen, popband, circusorkest, harmonieorkest, fanfareorkest en zelfs symfonieorkest.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu